Utolsó kommentek:

fchris82 2012.09.05. 22:39:14

@Kodak média: Szerintem is írd meg a hataratkelo-be!

Bejegyzés: Erre egyszerűen nem találok szavakat...

lyken 2012.09.03. 20:22:47

@Kodak média: Írd meg határátkelőbe a sztorit, érdemes: hataratkelo.blog.hu/

Bejegyzés: Erre egyszerűen nem találok szavakat...

Kodak média 2012.09.02. 14:17:33

Hát ezek teljesen meghibbantak, ki fogja fizetni így az adókat?

Az én ügyem nagyon hasonló:
hup.hu/node/107001
hup.hu/node/115493

Bejegyzés: Erre egyszerűen nem találok szavakat...

magyar_ellenállás 2012.07.20. 11:38:31

@Tebe: "Tőlem meg foglalják le a konyhámból az összes konyhakést, mert az meg bűncselekmény elkövetésének eszköze lehet."

Az a vicc, hogy ez nem vicc. Volt már rá precedens, hogy fegyverbuzi öreg bácsit majdnem elítélték illegális lőfegyvertartásért, mert valamelyik jóakarója ráküldte a zsarukat, és ők találtak nála hatástalanított fegyvereket + a műhelyben olyan eszközöket, amivel és amiből lőfegyvert lehet készíteni. Ez már a jogi őrültség határait feszegeti... Szerencsére ejtették ellene a vádat.

Tovább: szaküzletben teljesen legálisan beszerezhető anyagokból bárki készíthet robbanószert. Az anyagok beszerzése és otthon tárolása nem bűncselekmény, Tomcatre mégis rátörték az ajtót a rendőrök.

De írd és mondd: pát hete bankrablást TERVEZŐ egyént tartóztattak le, és ugyanúgy el fogják ítélni, mintha kirabolta volna a bankot.

A Különvéleményben vizionált világ már a spájzban van.

Bejegyzés: Erre egyszerűen nem találok szavakat...

magyar_ellenállás 2012.07.20. 11:38:26

Üdv. Az én hasonló ügyem kb. 1 évig húzódott, többszázezer forintos pénzbüntetést kaptam. Az eljárás során több hibát tapasztaltam (főként a szakértői vizsgálat terén), ezeket szóvá is tettem a bíróságon. A számítógépemet a lefoglalás után 2 hónappal adták vissza, vincseszter nélkül. A merevlemezt soha nem fogom visszakapni, mert bűnjelként bekerült valami raktárba. Gondolom, a "Magyar"országnak nevezett szarkupachoz hasonlítani kezdő "jog"államban a késes gyilkosnak is előbb elviszik a komplett étkészletét, aztán visszatartják azt a kést, amelyik véres... A teljes ügyet nem kívánom leírni, a végén a csattanó az igazán pikáns. A tárgyalásra bevittem egy leglisan beszerzett telepítőlemezt, igazlova, hogy annak a programnak a licensze rendelkezésemre áll. A bírónő kijelentette, ha ki akarom húzatni a felsorolásból, újabb szakértői vizsgálatot kell elrendelni, aminek a NETTÓ 90ezer forintos díját ismét nekem kell kifizetni. Mondtam, akkor inkább hagyjuk. Tehát végül az ítéletben olyan bűn is szerepel, amit nem követtem el, pusztán azért, mert nem volt több ablakon kidobandó pénzem. A károsult cégek közül egyetlen érdeklődött az ügy iránt, nekik már az ítélet utáni napon át is utaltam az egyszeri licenszdíjat, nem fenyegetőztek, megköszönték, hogy gyorsan rendeztük az ügyet. A poén, hogy ezáltal már jogosan használhatnám a szoftverüket, DE AZ A VINYÓN MARADT.

Szóval, ennyit erről a foshulladék jogszolgáltatásról. Mert igazságszolgáltatásban ne is reménykedjünk, drága barátaim.

Bejegyzés: Erre egyszerűen nem találok szavakat...

Alf (törölt) 2012.07.19. 10:58:05

@Szukubusz:A Win Rar-nál szó sincs arról, hogy a trial-t le kell törölni a gépedről:

www.rarlab.com/license.htm

Ha hallgattál volna, bölcs maradtál volna.

Bejegyzés: Erre egyszerűen nem találok szavakat...

Alf (törölt) 2012.07.19. 10:57:26

Nagy probléma, hogy a közalkalmazottak nem a lakosság alkalmazottainak, hanem uaiank tekintik magukat. Rendőrségtől NAV-on át a parlamentben ücsörgőkig.

Már a tűzoltó is nyugdíjának többszörösére megbüntethet egy öreg nénit, ha az virágokat tart az ablakában. Ez nem röhej, hanem gyász. Sürgősen kézbe kell vennünk a hatalmat, hisz a többség érti, hogy ez abszurd.

Bejegyzés: Erre egyszerűen nem találok szavakat...

webnazi 2012.07.19. 08:04:51

@Szukubusz:
Mindenki gépén?
A normális ember már jóelőre beszerez hozzá egy kódot vagy krack-et, netán a torrentről letölti mondjuk az egész működő műsort - de ilyen apróságnak, hogy lejárt - nem teszi ki magát senki.
Vér ciki!

Bejegyzés: Erre egyszerűen nem találok szavakat...

webnazi 2012.07.19. 08:04:34

@Urban Gorilla:

Lehet azt használni ítéletnapig, de mivel már "gyárilag" alaposan "le van csontozva", hisz azért is csak próbaverzió (amiben csupán egy-két dolog működik igazán, ám a többi nem)
a legkevésbé sem fog tökéletesen működni.

Bejegyzés: Erre egyszerűen nem találok szavakat...

Meister · https://www.facebook.com/Meister1977 2012.06.26. 18:45:18

Van valami új fejlemény?
Lesz következő rész valamikor?

Bejegyzés: Erre egyszerűen nem találok szavakat...

rohejorszaga · http://rohejorszaga.blog.hu 2012.06.19. 13:11:20

@Meister: hm... valóban... pedig tegnap még itt volt:)
sebaj, felrakom mégegyszer....

Bejegyzés: Erre egyszerűen nem találok szavakat...

Meister · https://www.facebook.com/Meister1977 2012.06.19. 13:10:09

"ld. legújabb post a blogon"

Melyik blogon, melyik poszt? Mert nincs új sehol. :-)

Bejegyzés: Erre egyszerűen nem találok szavakat...

rohejorszaga · http://rohejorszaga.blog.hu 2012.06.18. 10:41:00

@bkvmvmmav:
Sokan kérdeztétek, hogy mi volt az eredeti ügy, aminek lezárultával a Bíróság visszaadni rendelte a laptopot. Nos, ahogy ígértem, több interjút is adtam az ügyben, ezek egy része már kezd megjelenni az online és nyomtatott sajtóban.

Nagyon fontos része ez a történetnek, hiszen látszik belőle, hogy a "szivatás" nem a laptoppal kezdődött. Kiemelnék azonban néhány dolgot:

1. Ez a post a lefoglalás megszüntetése után történtekkel foglalkozik. Azzal, hogy ugyan legyőzheted a korrupt nyomozókat, akiknek a munkája, hát, finoman szólva is hagyott némi kívánni valót maga után, ám amikor bebizonyítod az ártatlanságod, akkor még utána is ilyen piti dolgokkal szivatnak.

2. Nekem ez a harcom a rendőrséggel ugyanúgy az életem része, mint a sikerek. (Egyelőre persze sikernek tekinthető ez is, hiszen nem sikerült rámhúzniuk egy olyan bűncselekményt, amit nem követtem el.) Meggyőződésem, hogy az élet rossz dolgait is ugyanolyan méltósággal kell viselni és vállalni, mint a jókat. Ezért is szerepelnek a thai börtönről szóló képek is pl. egy külön postban a blogon, lássa mindenki. Nem titok, sőt! Kerüljön be bárki ártatlanul, és élje túl. Nem kívánom senkinek!:)

3. Az eljárás során a nyomozók jegyzőkönyveket hamisítottak, bizonyítékokat söpörtek le az asztalról, megtagadták tanúk kihallgatását. (ld. legújabb post a blogon) Ez az egész a koncepciós eljárásokat idézi.

Úgyhogy azért is vállaltam az interjúkat, mert erről igenis beszélni kell, hogy ilyen ne fordulhasson elő legközelebb Magyarországon. Beszélni kell, még annak az árán is, ha - ahogy elmondtam az interjúban is - tisztában vagyok vele, hogy az emberek jelentős része azt fogja gondolni, hogy nem ártatlan vagyok, csak megúsztam. Az üzenet azonban nem nekik, hanem azoknak szól, akik átlátják, hogy mi is történt valójában.

Bejegyzés: Erre egyszerűen nem találok szavakat...

rohejorszaga · http://rohejorszaga.blog.hu 2012.06.12. 12:06:29

@sokadszorra: egészen biztos vagyok benne, hiszen a szakértői vélemény alapján dolgoztak és az összes többi szoftver eredetiségét szerződéssel igazoltam, a végső gyanúsításban már csak ez az egy tétel szerepel a notebookom kapcsán.

Amit írtál akkor lenne igaz, ha az lenne a kiindulópont, hogy minden a hatóságé. Na, hál'Istennek azért itt még nem tartunk, bár nagyon sok ember gondolja magát - elsősorban a nyomozó hatóságoknál - törvények feletti igazságosztónak. De mivel nem a hatóságé a gép, hanem alapvetően az enyém, ezért az adott ügyben történő lefoglaláshoz kellett volna jogerős döntés, nem a visszaadáshoz. Visszaadni adott ügyben csak az ott lefoglalt dolgokat lehet. Amennyiben az nincs meg, nem beszélhetünk jogszerűségről.

Bejegyzés: Erre egyszerűen nem találok szavakat...

sokadszorra 2012.06.12. 12:02:16

@rohejorszaga: Biztos vagy abban, hogy csak egy rendbeli szerzői jog megsértéséről van szó? Egyébként mindegy, az adott ügyben IS kell jogerős döntés, és csak utána lehet arról beszélni, hogy visszakapod vagy sem.

Bejegyzés: Erre egyszerűen nem találok szavakat...

rohejorszaga · http://rohejorszaga.blog.hu 2012.06.11. 17:51:16

@sokadszorra: ahhoz a másik ügyben (winrar) le kellett volna foglalni, vagy legalábbis bírói engedéllyel áttenni. Egyébként az arányosságot a winraros eljárás kapcsán törvényi kötelességük lenne figyelembe venni, ezek alapján pedig az okozott kár nem mérhető a winrar próbaverzió 3 napos lejártával.

A törvény szerint lefoglalhatná a rendőr a kocsid, ha nincs bekötve a biztonsági öv. Mégsem teszi, mert nem lenne arányos.

Bejegyzés: Erre egyszerűen nem találok szavakat...

sokadszorra 2012.06.11. 15:55:57

@rohejorszaga: Az EGYIK ügyben vissza kell adni, de a másik, párhuzamos ügyben meg nem, mert az nem zárult még le.

Bejegyzés: Erre egyszerűen nem találok szavakat...